Daniel Tynell åker Vasaloppssträckans 9 mil för första gången sedan 2015 tillsammans med poddkollegan Johan

Erik Sjöbeck
2 min readFeb 17, 2021
Daniel Tynell vinner Vasaloppet 2009 och koras linjen i Mora. Foto: Vasaloppet

Förra året startade trefaldige Vasaloppsvinnaren, Daniel Tynell, tillsammans med Johan Jakobsson podden “Racepodden — Ur Spår” där de pratar om allt ifrån livet till skidåkning. I flera avsnitt har vi fått följa Daniels coaching av Johan, vikten av syftet med tävling och träning och mycket mer. När Vasaloppet ställde om till Vasaåket beslutade sig duon för att göra något helt nytt och oväntat, nämligen att uppleva Vasaloppsspåret tillsammans.

Den 21:a februari kommer därför Daniel att för första gången sedan 2015 att sätta på sig skidorna för att än en gång ta sig mellan Berga By och Mora. Tillsammans med en grupp lyssnare kommer Daniel och Johan att skida sig de nio milen med fokus på gemenskap, glädje och att Daniel för första gången ska dricka den klassiska blåbärssoppan. Målet är att ta sig i mål tillsammans och tiden är enligt Daniel helt irrelevant denna gång.

Jag har aldrig under mina 14 Vasalopp någonsin stannat vid en kontroll och smakat på den klassiska blåbärssoppan. Efter att jag slutade med min elitsatsning 2015 har jag haft svårt att hitta syftet med att ställa mig på startlinjen. Därför känns det otroligt roligt att genomföra den klassiska Vasaloppssträckan med syftet att uppleva loppet tillsammans och bara njuta utan att titta på klockan, säger Daniel.

Daniel och Johan kommer från spåret att liverapportera och prata om Vasaåket utifrån olika perspektiv där vi även får möjlighet att ta del av andra deltagares upplevelser, däribland en före detta kranskullas resa i fäders spår. Förutom att kunna följa resan live på Instagram och Facebook spelas även en minidokumentär in som kommer att lanseras under mars.

Vårt mål med att delta i årets Vasaåk är att dela med oss av vår upplevelse på ett avskalat sätt och där vi för första gången kan följa människor med olika förutsättningar ta sig an utmaningen tillsammans, säger Johan.

Startskottet för Daniel och Johans Vasaåk är på morgonen den 21a februari där du får en första uppdatering innan start och kan följa resan hela vägen in till mål. Duon beräknar att ta sig till Mora inom nio timmar och med målet att korsa mållinjen tillsammans med hela gruppen.

Kontakt:
Johan Jakobsson
E-mail: ​johan@raceid.com
Tel: +46 708 88 52 62

--

--