Race.se och Team Nordic Trail hjälper löpare att springa runt jorden för Världens barn

Erik Sjöbeck
2 min readSep 15, 2020

Världens barn är en av Radiohjälpens största inslamlingskampanjer som jobbar för att ge utsatta barn ett bättre liv. I år lanserar Världens Barn ett helt nytt virtuellt lopp i samarbete med Race.se och Team Nordic Trail där målet är att springa runt jorden för världens barn. Oavsett hur långt du springer eller går är du med och bidrar till att nå de totalt ca 40 000 kilometrarna som krävs för att vi tillsammans ska ta oss runt vårt jordklot.

Att vara med och skapa en rörelse för att både bidra till en bättre värld samtidigt som vi hjälper människor att röra sig är något som ligger mig varmt om hjärtat. Genom Jorden Runt för Världens Barn hoppas vi att få hela Sverige att ut och röra på sig, säger Miranda Kvist, grundare av Team Nordic Trail

Loppet som går av stapeln mellan 25 september och 4 oktober är helt virtuellt, vilket innebär att du som deltar väljer att genomföra din distans där du är och på en plats du själv väljer. Genom att skapa en virtuell upplevelse hoppas Johan Jakobsson på Race.se att skapa Sveriges största lopp trots pågående pandemi.

Självklart är vårt absolut viktigaste mål att skapa en bättre situation för världens barn och genom det virtuella loppet hoppas vi kunna få så många som möjligt att delta trots att Corona begränsar fysiska sammankomster. Virtuella lopp har varit väldigt populärt under pandemin och jag tror verkligen att det här loppet kan bli ett av, om inte Sveriges största virtuella lopp i år, säger Johan Jakobsson, VD på Race.se.

I och med pandemin har insamlingen till världens barn blivit än viktigare, då många samhällen inför restriktioner. Det innebär att skolor stängs, då människor tvingas tillbringa sina dagar i karantän, vilket också kan bidra till att familjer förlorar sin försörjning. För samhällen som redan är utsatta blir konsekvenserna förödande och barn blir en extra utsatt grupp. Barn kan bli sjuka, förlora familjemedlemmar eller på annat sätt drabbas när exempelvis skolan behöver stänga. Risken är då att barn utsätts för våld i hemmet eller få gå hungriga när skolmaten uteblir. Därför är stödet som Världens barn samlar in i år extra viktigt och loppet Jorden Runt för Världens Barn kanske årets absolut viktigaste lopp.

Läs mer om loppet Jorden Runt för Världens Barn här:
https://start.varldensbarn.se/jorden-runt/

Anmälan på Race.se går att göra här:
https://race.se/en/races/7102/about

Kontakt:

Johan Jakobsson, VD Race.se
Telefon: 070–888 52 62
E-mail: johan@race.se

Miranda Kvist, VD Team Nordic Trail
Telefon: 072–323 06 64
E-mail: miranda@teamnordictrail.se

--

--